Pierwszy superKryminał w sprzedaży!
2012-01-03 12:24:57Zbrodnia w środowisku najwyższej klasy restauratorów pozwala warszawskim policjantom przekonać się, jak wygląda kulinarny wielki świat “od kuchni”. Do kiosków trafił kryminał Adrianny Ewy Stawskiej "Karmiąc zło".
Skrzętnie skrywane tajemnice receptur, wielkie namiętności podlane sosem zazdrości i zawiści - oto prosta droga do nagłej śmierci wybitnego kucharza.
"Karmiąc zło" jest pierwszą z serii 25 superKryminałów. Kolejne ukażą się: "Zły sen" Jacka Krakowskiego (17.01.2012), "Zemsta po latach" Jerry'ego Cottona (od 31.01.2012) oraz "Piosenka spod ziemi"Hieronima Bobrowca (od 14.02.2012)
O autorce:
Adrianna Ewa Stawska popełniła klasyczny kryminał Śmierć w klasztorze (ukaże siętakże w serii superkryminal.pl).W wolnych chwilach pisze makabreski (Alfred Hitchcock poleca: Nauczycielka, Mnie pomsta, Skrzydła Azraela, Ścieżki śmierci; Antologia polskich opowiadań grozy: Romek26). Zapalona badaczka historii kultur kulinarnych, wydała dwie książki: Kuchnię kresową z Podlasia i Atlas kanapek świata. Wielbicielka małej czarnej, ciszy bibliotecznych sal i sutych biesiad miło przegadanych.
Karmiąc zło, Adrianna Ewa Stawska, Wydawnictwo OPI, premiera 2 stycznia 2012
MAS