"Jedzenie, które leczy" - poznaj tajniki ajurwedy
2017-10-24 11:52:4125 października na półkach ksiągarni pojawi się obowiązkowa pozycja dla wszystkich miłościków zdrowego stylu życia - "Jedzenie, które leczy". To nie tylko książka, w której znajdują się przepisy na proste i smaczne posiłki sprzyjające zdrowiu, lecz także podpowiedź jak odnaleźć swoją drogę do zdrowia i radości życia. Karolina i Maciej Szaciłło, korzystając z mądrości najstarszej znanej ludzkości medycyny - ajurwedy, odbyli najdłuższą podróż, którą każdy z nas pokonuje w swoim życiu: z głowy do serca. W książce "Jedzenie, które leczy" podzielili się efektami z tej podróży.
Nasze odżywianie ma wpływ na nasze samopoczucie, zarówno fizyczne, jak i psychiczne. Nie ma diety idealnej, każdy z nas jest inny i ma inne zapotrzebowanie. Różnimy się nie tylko widocznymi elementami takimi jak wzrost, waga, płeć czy kolor skóry. Mamy m.in. inne trawienie, różne zapotrzebowanie energetyczne. Książka "Jedzenie, które leczy" pomoże dostosować odpowiednią dietę do naszych potrzeb.
Karolina i Maciej Szaciłło zabierają nas w podróż po tajnikach ajurwedy - najstarszej znanej medycyny. Poszukują równowagi między elementami, z której zbudowany jest świat. Zdaniem ajurwedy to właśnie woda, ogień, powietrze i przestrzeń tworzą całość, z jakiej zbudowane są wszystkie organizmy, a także każdy, nawet najmniejszy fragment otaczającej nas rzeczywistości. "Jedzenie, które leczy" to książka poświęcona kuchni zgodnej z zasadami tej najstarszej gałęzi medycyny naturalnej.
ip